Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Україна посилює ППО в прикордонних і прифронтових регіонах: рішення

Україна посилює ППО в прикордонних і прифронтових регіонах: рішення

Україна посилює ППО в прикордонних і прифронтових регіонах: рішення

Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому було ухвалено низку рішень, зокрема щодо посилення системи протиповітряної оборони (ППО) в прикордонних та прифронтових регіонах.

Повідомляється в телеграм-каналі президента Володимира Зеленського.

Як зазначив Зеленський, енергетична інфраструктура, особливо взимку, є критичною для стабільності країни, тому її захист перебуває під пильною увагою уряду та військового керівництва.

План передбачає залучення різних підрозділів, зокрема Повітряних сил України, які будуть активно використовуватися для захисту енергетичних об’єктів.

“Активну участь братиме наша авіація”, – підкреслив президент.

Основною темою зустрічі стала підготовка до зимового періоду. Під час засідання Ставки були заслухані доповіді представників енергетичних компаній (“Нафтогаз”, “Укренерго”), а також профільних міністерств і обласних військових адміністрацій. Важливу увагу було приділено різним рівням захисту енергетичної інфраструктури, що включає інженерні рішення, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) та систему ППО.

Міністерство внутрішніх справ України представило план реагування на можливі ворожі обстріли, а також механізми оперативного відновлення пошкодженої інфраструктури.

Окрім захисту від атак, триває робота зі створення розосередженої мережі когенераційних установок, які дозволять забезпечувати енергією регіони навіть у разі пошкодження основних ліній постачання.

Нагадаємо, Запорізька область повністю готова до початку опалювального сезону. Однак існує ймовірність блекаутів через російські обстріли, тому наразі в регіоні працюють над створенням альтернативних джерел тепла.