Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни просунулися у Запорізькій області: дані аналітиків DeepState

Росіяни просунулися у Запорізькій області: дані аналітиків DeepState

Росіяни просунулися у Запорізькій області: дані аналітиків DeepState

ВСУ. Иллюстративное фото

Російські війська просунулися у Запорізькій області, а саме поблизу Левадного. Також окупували селище під Кураховим у Донецькій області.

Про це повідомляє аналітичний проєкт DeepState.

Окупанти протягом вчорашнього дня, 15 жовтня, мали бойові успіхи на Запорізькому напрямку. Росіяни просунулися поблизу селища Левадне у Запорізькій області.

Росіяни просунулися біля Левадного в Запорізькій області. Фото: DeepState

Також росіяни окупували селище Острівське під містом Курахове у Донецькій області. Крім того, просунулися у Торецьку, біля Цукуриного, що під Селидовим. 

Росіяни окупували селище Острівське у Донецькій області. Фото: DeepState
Росіяни просунулися біля Цукуриного у Донецькій області. Фото: DeepState

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, яку оприлюднили вночі 15 жовтня, на Запорізькому напрямку немає втрат позицій. На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення неподалік Малої Токмачки. У нічному зведенні йдеться, що найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках. 

На Торецькому напрямку, за підтримки бомбардувальної авіації, росіяни здійснили дев’ять штурмових дій. Також окупанти штурмували позиції українських підрозділів біля Торецька, Дачного та Щербинівки. Однак всі атаки росіян були відбиті Силами Оборони, йдеться у повідомленні. 

Раніше ми писали, що очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко прокоментував ситуацію на фронті, запевняючи, що у Дніпропетровській області, Дніпрі та Запоріжжі наразі немає жодних ризиків з боку російських військ.

Нагадаємо, що 13 та 14 жовтня російські війська здійснили наземні атаки на західному фронті Запорізької області поблизу населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Новоданилівка. Однак, згідно з останніми даними, жодних підтверджених успіхів вони не досягли.