Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У власників можуть примусово вилучити землю для будівництва фортифікацій: пропозиція Кабміну

У власників можуть примусово вилучити землю для будівництва фортифікацій: пропозиція Кабміну

У власників можуть примусово вилучити землю для будівництва фортифікацій: пропозиція Кабміну

Зуби дракона. Фото: Міноборони

Кабінет міністрів запропонував проєкт закону, який передбачатиме вилучення земельних ділянок для будівництва фортифікаційних споруд. Власників можуть примусово позбавити права користування ділянкою.

Про це повідомив представник Кабміну в Верховній раді Тарас Мельничук в телеграм-каналі.

Законопроєкт пропонує внести зміни до Земельного кодексу, закону “Про правовий режим воєнного стану”, “Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану”.

Проєкт передбачає примусове та тимчасове позбавлення права користуватися земельною ділянкою. Також землю можуть викупити, щоб побудувати там фортифікаційні споруди. Таке рішення пов’язано з правовим режимом воєнного стану.

“Обтяження у вигляді позбавлення власника та землекористувача права користування земельною ділянкою (або її частиною), що перебуває у приватній власності… для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд, за умови наступного його припинення або проведення викупу чи примусового відчуження земельної ділянки (або її частини)”, — йдеться в повідомленні Мельничука.

Нагадаємо, що закон про мобілізацію, ухвалений у квітні 2024 року, передбачає тимчасове вилучення майна, яке може знадобитися війську. Мова йде про автомобілі, будівлі тощо. Повернення майна відбудеться протягом 30 днів після оголошення мобілізації. 


Читайте також:

Російські війська просунулися у Запорізькій області, а саме поблизу Левадного. Також окупували селище під Кураховим у Донецькій області.

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому було ухвалено низку рішень, зокрема щодо посилення системи протиповітряної оборони (ППО) в прикордонних та прифронтових регіонах.

Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко прокоментував ситуацію на фронті, запевняючи, що у Дніпропетровській області, Дніпрі та Запоріжжі наразі немає жодних ризиків з боку російських військ.