Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть скористатися евакуаційними шляхами: які варіанти

Запоріжці можуть скористатися евакуаційними шляхами: які варіанти

Запоріжці можуть скористатися евакуаційними шляхами: які варіанти

Поезд

Для мешканців прифронтових населених пунктів Запорізької області проводиться евакуація до більш безпечних територій. Також із Запоріжжя курсують евакуаційні потяги до Львова та Хмельницького.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Евакуація цивільного населення відбувається в Оріхівському районі. В одному з селищ залишається близько 60 людей, за словами Івана Федорова. Цих мешканців поступово евакуюють рятувальники, волонтери та Національна поліція невеликими групами. 

Крім того, мешканці обласного центру можуть скористатися евакуаційним потягом до Львова та Хмельницького. Великого попиту на це в Запоріжжі наразі немає, повідомляє очільник ЗОВА. Однак потяг курсує кожен день, проїзд безкоштовний.

Контакти евакуаційних груп Національної поліції України:

  • Для жителів Пологівського району 050-272-72-76;
  • Для жителів Василівського району 097-826-20-02.

Також працює цілодобова гаряча лінія “Координаційного гуманітарного центру” – 0 800 339 291.

Мешканці прифронтових населених пунктів, які евакуювалися до Запоріжжя можуть звернутися до центрів з надання гуманітарної, психологічної та соціальної допомоги. 


Читайте також:

Кабінет міністрів запропонував проєкт закону, який передбачатиме вилучення земельних ділянок для будівництва фортифікаційних споруд. Власників можуть примусово позбавити права користування ділянкою.

Російські війська просунулися у Запорізькій області, а саме поблизу Левадного. Також окупували селище під Кураховим у Донецькій області.

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому було ухвалено низку рішень, зокрема щодо посилення системи протиповітряної оборони (ППО) в прикордонних та прифронтових регіонах.