Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі почали будувати дев’яту підземну школу, – Федоров (ВІДЕО)

У Запоріжжі почали будувати дев’яту підземну школу, – Федоров (ВІДЕО)

У Запоріжжі почали будувати дев’яту підземну школу, – Федоров (ВІДЕО)

Будівництво дев’ятої підземної школи у Запоріжжі. Скріншот з відео очільника ЗОВА

У Запоріжжі розпочали будівництво дев’ятої підземної школи на території одного з ліцеїв міста. Вже розрили семиметровий котлован.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у своєму телеграм-каналі.

Наразі будівництво навчального закладу знаходиться на початковому етапі: розрили семиметровий котлован. Далі планують зводити бетоно-металеву конструкцію.

Безпечний простір в цій підземній школі буде розрахований на 1000 людей, які навчатимуться в офлайн-форматі у дві зміни. 

Відео: очільник ЗОВА Іван Федоров

За словами Івана Федорова, інші вісім підземних шкіл у Запорізькій області добудують у цьому році. А першу школу відкриють цієї осені.

Будівництво нових закладів освіти у Запоріжжі проходить у рамках новоствореної екосистеми «Безпечна освіта офлайн», про яку повідомляв голова ЗОВА на початку вересня. Вона передбачає:

  • Облаштування шкільних укриттів. На це держава виділила понад 90 млн грн.
  • Будівництво «підземних шкіл». На це виділили понад 950 млн грн держсубвенції.
  • Проектування сучасного дизайну підземних навчальних просторів.
  • Впровадження проєкту Першої Леді Олени Зеленської «Фабрика кухня» із безпечного шкільного харчування.
  • Забезпечення підвезення дітей до шкіл – за понад 75 млн грн держсубвенції закупили 25 шкільних автобусів для громад. 

Нагадаємо, що у Запорізькій області будують вісім підземних шкіл, де учні зможуть безпечно навчатися. Першу з них планують відкрити для відвідування у жовтні цього року.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі майже завершили будівництво монолітної конструкції підземної школи в районі Піски. Навчальний заклад планують відкрити наприкінці цього року.