Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 967-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

967-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

967-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 967-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

17 жовтня, у Запоріжжі та в Запорізькій області не діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

17 жовтня, низка будинків у Комунарському районі Запоріжжя тимчасово залишиться без газопостачання. Це пов’язано з проведенням технічного обслуговування газової мережі.

17 жовтня, у Запоріжжі багато будинків залишаться без електроенергії на вісім-дев’ять годин. Це пов’язано з проведенням планових ремонтних робіт.  

Вчора, 16 жовтня, над Запоріжжям пролетіла найяскравіша комета за останні 13 років – C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS). Її зміг зафільмувати місцевий фотограф Олександр Поздняков. 

Начальницю Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області Вікторію Галіціну звільнили з посади. 

У Запоріжжі, як і в інших містах України, в умовах воєнного стану працює Військова служба правопорядку. Щоб з’ясувати, чим вона займається, і яким чином їхня робота стосується цивільних запоріжців, читайте в цьому інтерв’ю

15 та 16 жовтня російські війська проводили наземні атаки на заході Запорізької області поблизу Малої Токмачки. Проте лінія фронту не змінилась.

У Запоріжжі мешканцям багатоповерхових будинків, де провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, незабаром надійдуть разові квитанції на оплату цієї послуги.

Вчора, 16 жовтня, у відомого запорізького краєзнавця та військового Романа Акбаша сталася вдома пожежа, ймовірно через несправну проводку. Він та його близькі вціліли, проте будинок більше не придатний до проживання.

У Запоріжжі поліцейські проводять розслідування справи, у якій журналістці перешкоджали знімати зруйнований будинок після удару КАБами.

У Запоріжжі з’явилися нові артоб’єкти. Вони розташовані вздовж проспекту Соборного. Інсталяції присвячені 10 рокам українського спротиву російській агресії. Inform.zp.ua поспілкувався з культорологинею та арткураторкою Льоною Радченко, яка займалась організацією проєкту.

Мешканці Запоріжжя, чиє житло було зруйноване або пошкоджене російськими обстрілами, можуть отримати грошову допомогу або будматеріали. Їм пропонується на вибір вісім пакетів допомоги, відповідно до типу будинку та руйнувань.

У Запоріжжі проводили дослідження атмосферного повітря по вулиці Незалежної України, 14 та на майдані Профспілок, 2. На одній з точок фахівці виявили перевищення норми трьох небезпечних речовин: сірководню, формальдегіду та фенолу.