Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Деяких запорізьких підприємців змусять прибрати рекламу: причина

Деяких запорізьких підприємців змусять прибрати рекламу: причина

Деяких запорізьких підприємців змусять прибрати рекламу: причина

Фото: Сергій Лавров

Малий і середній бізнес Запоріжжя закликають замінити інформаційні стенди, дошки, вивіски та іншу зовнішню рекламу, написану російською мовою.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Усі рекламні та інформаційні матеріали мають бути оформлені державною мовою. В іншому разі російськомовні вивіски та стенди підлягатимуть демонтажу.

“Представників малого та середнього бізнесу, які досі не змінили рекламу на українську мову, закликають зробити це якнайшвидше. В іншому випадку рекламні конструкції будуть примусово демонтовані на підставі рішення виконкому міськради”, — зазначено у повідомленні.

Відповідно до с. 32 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст. 6 ЗУ «Про рекламу», мовою реклами в Україні є державна мова.

Нагадаємо, розпочався демонтаж незаконної зовнішньої реклами на проспекті Соборному в Запоріжжі. Це відбувається в рамках проєкту “Європейський проспект”.

Що відомо про проєкт

Як зазначив заступник міського голови Сергій Білов, проєкт «Європейський проспект» має декілька завдань. Серед них:

  • втілення “Коду міста”;
  • демонтаж МАФів, окрім зупинкових комплексів;
  • прибирання вивісок та рекламних конструкцій з центрального проспекту міста.