Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Захисника із Запорізької області посмертно нагородили орденом 

Захисника із Запорізької області посмертно нагородили орденом 

Захисника із Запорізької області посмертно нагородили орденом 

Мати загиблого воїна отримала його посмертний орден. Фото: Вільнянська міська тергромада

Указом Президента України нагородили посмертно орденом “За мужність” III ступеня військового з Вільнянської міської територіальної громади Дмитра Тімакова. Почесну відзнаку отримала його матір.

Про це повідомили у Вільнянські міській територіальній громаді.

Дмитро Тімаков народився в Енергодарі, згодом родина переїхала до Вільнянська, де він здобув середню освіту. За освітою чоловік був електрозварювальником, деякий час працював за фахом. 

Мати загиблого воїна отримала його посмертний орден. Фото: Вільнянська громада

1 лютого цього року Дмитра мобілізували. Він був стрільцем-зенітником зенітного ракетного взводу другого парашутно-десантного батальйону. 

“Завжди був чемним та чуйним, приходив на допомогу, був єдиною опорою та помічником своїй матері Юлії Анатоліївні. Планував створити сім’ю, але не судилося”, – повідомили у територіальній громаді. 

Мати загиблого воїна отримала його посмертний орден. Фото: Вільнянська громада
Орден “За мужність” III ступеня. Фото: Вільнянська громада

Загинув 34-річний боєць 20 квітня цього року поблизу населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області. У Дмитра залишилася матір, якій вручили орден сина «За мужність» III ступеня.

.Нагадаємо, що 19 жовтня, мережею поширилося відео, на якому працівник запорізького ТЦК відкрив стрілянину у повітря під час конфлікту з місцевими мешканцями. Наразі триває службове розслідування.


Читайте також:

18 та 19 жовтня, російські війська продовжували штурми у Запорізькій області, а саме біля Малої Токмачки та Новоданилівки. Однак їхні дії не призвели до змінення лінії фронту. 

19 жовтня, російські війська завдали ударів керованими авіабомбами (КАБ) по Запоріжжю. Внаслідок цього постраждали вісім осіб, серед них двоє дітей. Один зі снарядів, ймовірно, не вибухнув, і на місці тривають відповідні роботи.