Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізька АЕС знову на межі блекауту через обстріл, – Міненерго

Запорізька АЕС знову на межі блекауту через обстріл, – Міненерго

Запорізька АЕС знову на межі блекауту через обстріл, – Міненерго

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Запорізька АЕС вчергове відключилась від лінії електропередачі, яка з’єднує тимчасово окуповану електростанцію із об’єднаною енергосистемою України.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Сьогодні, 21 жовтня, о 12:18 відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з’єднують тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України. Відключення спричинили систематичні російські обстріли.

«Через ворожі обстріли знову відключилась одна з ліній електропередачі, що з’єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з українською енергосистемою. Щойно дозволить безпекова ситуація, енергетики зроблять усе можливе для відновлення лінії живлення ЗАЕС. Лише повернення Україні контролю над окупованою Запорізькою АЕС  може гарантувати безпечну експлуатацію найбільшої в Європі атомної станції», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Наразі станція живиться лише однією лінією електропередачі. Під загрозою опинилося зовнішнє живлення станції, яке необхідно АЕС для безпечного функціонування. У разі  відключення станції від зовнішнього живлення станеться черговий блекаут, який створить загрозу для радіаційної безпеки.

Нагадаємо, що Нещодавно біля тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) було зафіксовано вибухи. Втім, на самій станції пошкоджень не виявлено.


Читайте також:

Російські спецслужби засудили мешканця тимчасово окупованої частини Запорізької області Сергія Коржа за шпигунство. Чоловік відбуватиме термін 13 років у колонії.

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС в Енергодарі знаходяться озброєні люди із військовою технікою, вони перешкоджають доступу місії МАГАТЕ. А між внутрішньою та зовнішньою огорожами електростанції встановлені протипіхотні міни.