Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство »  “Наступною метою Росії може бути наступ на Запоріжжя”, – The Economist

 “Наступною метою Росії може бути наступ на Запоріжжя”, – The Economist

 “Наступною метою Росії може бути наступ на Запоріжжя”, – The Economist

Фото: Генштаб ЗСУ / Фото: Генштаб ВСУ

Видання The Economist, посилаючись на слова українського високопосадовця, заявляє, що наступною метою Росії може бути наступ на Запоріжжя. 

За даними джерела, росія, можливо, вже відновила контроль над половиною територій у Курській області, які Україна звільнила в серпні 2024 року. Це стало одним з небагатьох значущих успіхів після невдалого контрнаступу 2023 року, зазначає видання.

Ситуація на полі бою залишається складною. Росія одночасно наступає на кількох напрямках вздовж 1000-кілометрової лінії фронту, попри значні втрати. За оцінками американських джерел, втрати окупантів уже сягають 600 000 солдатів, включаючи загиблих і поранених.

Окрім цього, росія активно діє на сході України, намагаючись оточити важливий логістичний вузол — Покровськ, а також зміцнює свої позиції поблизу Вугледара, захопивши стратегічні висоти.

Занепокоєння України також пов’язане зі змінами у західній підтримці. Цього тижня країни “Великої сімки” оприлюднили деталі кредиту на $50 мільярдів, що фінансуватиметься за рахунок відсотків від заморожених російських активів. Остаточна угода очікується в найближчі дні.

Проте результат президентських виборів у США, що відбудуться через два тижні, може суттєво вплинути на подальшу військову підтримку. Можлива перемога Дональда Трампа загрожує скороченням допомоги, а навіть перемога Камали Гарріс не обіцяє значного поліпшення ситуації. Німеччина та Франція, великі донори, вже сигналізують про ймовірне скорочення своєї допомоги в майбутньому.

Нагадаємо, 19 і 20 жовтня російські війська проводили штурми поблизу Роботиного та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки. Однак їхні дії не призвели до зміни лінії фронту.