Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізька міськрада ухвалила 92 рішення: фінансування ремонту, допомога постраждалим та нові назви вулиць

Запорізька міськрада ухвалила 92 рішення: фінансування ремонту, допомога постраждалим та нові назви вулиць

Запорізька міськрада ухвалила 92 рішення: фінансування ремонту, допомога постраждалим та нові назви вулиць

Сесія Запорізької міської ради

Під час чергової двадцять п’ятої сесії Запорізької міської ради, що відбулася 23 жовтня, було прийнято 92 рішення, що охоплюють різні сфери життєдіяльності міста. Серед ключових напрямків — зміни до бюджету, ремонт пошкодженого житла, соціальний захист та оновлення інфраструктури.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Допомога постраждалим від обстрілів

Згідно з даними, з початку повномасштабного вторгнення без домівок залишилися понад тисяча запоріжців, було пошкоджено близько двох тисяч приватних і 800 багатоповерхових будинків. За словами Регіни Харченко, лише з 22 вересня понад 150 багатоповерхівок та майже тисяча приватних будинків зазнали пошкоджень.

Для підтримки постраждалих жителів було ухвалено зміни до програми, яка передбачає фінансову допомогу мешканцям. Власникам житла, яке стало непридатним для проживання, передбачають щомісячні виплати у розмірі 10 тисяч гривень, а для пільгових категорій — 15 тисяч гривень.

Ремонт пошкоджених будинків та укриттів

Заплановано виділення 28,2 мільйона гривень на ремонт покрівель у 230 приватних будинках та 26,9 мільйона гривень на відновлення багатоповерхівок, пошкоджених обстрілами. Окрім цього, було профінансовано 20 мільйонів гривень на запас будівельних матеріалів для ліквідації наслідків руйнувань та 6,3 мільйона гривень на утилізацію будівельного сміття.

Для покращення захисту жителів передбачено 44,7 мільйона гривень на ремонт укриттів у восьми навчальних закладах та 10 мільйонів гривень на поточний ремонт у чотирьох школах.

Підвищення енергетичної незалежності та нові назви вулиць

У бюджеті передбачено 89,8 мільйона гривень на встановлення когенераційних установок у котельнях, що дозволить місту ефективніше забезпечувати теплом своїх жителів.

Також під час сесії було ухвалено кілька рішень щодо перейменування вулиць та парків. У Шевченківському районі з’явилася вулиця Героїв 65-ї бригади, замість Академіка В. Я. Климова. Парк імені Климова тепер носитиме назву парк Авіаторів, а колишній парк Гагаріна перейменовано на парк Міст-побратимів.

Нагадаємо, сьогодні, 23 жовтня, під час чергової сесії Запорізької міської ради обрали нову депутатку від партії “Слуга народу” — Катерину Звєрєву.