Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на опалення в Запоріжжі: чи буде підвищення у 2024 році

Тарифи на опалення в Запоріжжі: чи буде підвищення у 2024 році

Тарифи на опалення в Запоріжжі: чи буде підвищення у 2024 році

Ілюстративне фото

У Запоріжжі в 2024 році на період опалювального сезону не підвищуватимуть тарифи на теплопостачання. Оскільки Президент України Володимир Зеленський підписав на це мораторій.

Про це повідомляє в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко у своєму телеграм-каналі.

Вартість на опалення в цьому році не будуть підвищувати в Запоріжжі, тарифи будуть такі самі, як і 2023 році. 

“Так, собівартість 1 гігакалорії значно перевищує тарифну вартість. Але це – завдання для Запорізької міської ради та депутатського корпусу: передбачити фінансову підтримку Концерну «Міські теплові мережі» на 2025 рік”, – зазначає Регіна Харченко.

Запоріжжя повністю готове до початку опалювального сезону. Зокрема, у всіх районах міста сформували аварійні бригади на випадок виникнення нештатних ситуацій при запуску опалення. 

Всі опалювальні інженерні мережі житлового фонду вже заповнені теплоносіями. Пуск тепла в будинках запорожців відбудеться, коли середньодобова температура повітря буде складати +8 градусів тепла три дні поспіль. 

Через можливі російські обстріли критичної інфраструктури на встановлення альтернативних джерел живлення виділили 90 мільйонів гривень. Таке рішення ухвалили депутати під час чергової сесії Запорізької міської ради. 


Раніше ми писали, що у Запоріжжі розпочали пробний пуск теплових мереж у рамках підготовки до опалювального сезону. Пуски проводитимуть у всіх районах Запоріжжя.

Нагадаємо, що під час чергової двадцять п’ятої сесії Запорізької міської ради, що відбулася 23 жовтня, було прийнято 92 рішення, що охоплюють різні сфери життєдіяльності міста. Серед ключових напрямків — зміни до бюджету, ремонт пошкодженого житла, соціальний захист та оновлення інфраструктури.