Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Зеленський не планує підписувати законопроєкт про скасування переведення годинників, – ВВС

Зеленський не планує підписувати законопроєкт про скасування переведення годинників, – ВВС

Зеленський не планує підписувати законопроєкт про скасування переведення годинників, – ВВС

Часы

У 2024 році переведення годинників на зимовий час мало бути останнім. Однак Президент України Володимир Зеленський досі не підписав законопроєкт, який скасовує подальші сезонні переведення. 

Про це повідомляє ВВС з посиланням на коментарі посадовця з команди Президента України.

У Запоріжжі в 2024 році у ніч на 27 жовтня переводять годинники на зимовий час, тобто на годину назад. Після чого переведення мали скасувати. 

Автором законопроєкту №4201 є нинішній спікер парламенту Руслан Стефанчук. Він подав цей проєкт ще у 2020 році, однак зумів зібрати голоси лише у липні 2024 року. На підпис Президенту документ направили ще у серпні цього року, проте він досі його не підписав.

За джерелами ВВС в Офісі Президента, Володимир Зеленський не планує взагалі підписувати цей законопроєкт. Однією з причин – є вплив на економіку у вигляді мільярдних збитків, зазначили у президентській франції. 


Нагадаємо, що в Україні цьогоріч востаннє переводитимуть годинник на “зимовий час”, тобто на годину назад. Цей перехід відбудеться у ніч з 26 на 27 жовтня з 4:00 ранку на 3:00. 

Раніше ми писали, що восени 2024 року українці востаннє переведуть годинники на зимовий час. Народні депутати ухвалили рішення, згідно з яким після 2025 року в Україні більше не буде переходів на літній або зимовий час. Єдиний київський час діятиме постійно.

Також під час чергової сесії Запорізької міської ради обрали нову депутатку від партії “Слуга народу” — Катерину Звєрєву.