Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Давайте готуватися до найгіршого”: Федоров про ситуацію зі світлом у Запоріжжі

“Давайте готуватися до найгіршого”: Федоров про ситуацію зі світлом у Запоріжжі

“Давайте готуватися до найгіршого”: Федоров про ситуацію зі світлом у Запоріжжі

На фото голова ЗОВА Іван Федоров, світлина з телеграм-каналу посадовця

Запоріжців попереджають, що цієї зими в місті може зовсім не бути електроенергії. Міська влада оснащує лікарні та школи альтернативними джерелами живлення.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Наразі в місті електроенергія є стабільно, графіки погодинних відключень скасовані. Однак завжди існує загроза повторних російських обстрілів, які можуть спричинити черговий блекаут у Запоріжжі. 

“Ми маємо готуватися до того, що електрики не буде взагалі. Давайте готуватися до найгіршого. Ми аналізуємо, що може не бути централізованого електропостачання на нашій водонапірній станції. Ми маємо двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий”, – повідомив Іван Федоров.

Крім того, триває робота над закупівлею когенераційних установок. Їх мають встановити на всі великі котельні міста Запоріжжя і в деяких населених пунктах області, наприклад у Вільнянську. Перші установки запрацюють лише в грудні 2024 року.

Затримку зі встановленням альтернативних джерел живлення Іван Федоров пояснює “шаленим попитом на когенераційні установки в України”. Перші з них доставлять до Запоріжжя 15 листопада, а підключення займе до місяця. 

Також у прифронтових населених пунктах Запорізької області 30 тисяч родин отримали допомогу на період опалювального сезону. Вона передбачає 20 тисяч гривень або паливні матеріали для опалення. 


Нагадаємо, що у Запоріжжі в 2024 році на період опалювального сезону не підвищуватимуть тарифи на теплопостачання. Оскільки Президент України Володимир Зеленський підписав на це мораторій.

Раніше ми писали, що Запоріжжя продовжує залишатися одним із міст з найдоступнішими цінами на нерухомість в Україні. За даними аналітиків, середня ціна за квадратний метр житла в новобудовах міста становить 26 000 гривень. Це один із найнижчих показників серед великих міст України.