Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Жителів окупованої частини Запорізької області змушують оформити паспорти РФ до кінця року

Жителів окупованої частини Запорізької області змушують оформити паспорти РФ до кінця року

Жителів окупованої частини Запорізької області змушують оформити паспорти РФ до кінця року

Ілюстративне фото

До 31 грудня 2024 року окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях Запорізької області змушує місцевих жителів отримати російські паспорти.

Про це повідомляє Бердянська міська військова адміністрація.

Розпочалася нова хвиля примусової паспортизації: мешканцям, які ще не отримали російських документів, наказано зробити це до кінця року.

“За відмову від отримання російського паспорта загарбники погрожують перевести українців у статус “іноземців” на їхній же рідній землі. Це означатиме примусову постановку на міграційний облік та необхідність отримання дозволів на проживання у власному місті”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, окупаційна влада готує масштабну кампанію для підвищення тиску на громадян без російського паспорта. Можливі заходи включають припинення соціальних виплат, відмову у медичній допомозі, створення перешкод у працевлаштуванні та навіть підвищення податків.

Читайте також:

Операція “Паспортизація”. Як окупанти змушують людей брати паспорти рф в Запорізькій області

ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника Селидівського міського відділу Державної міграційної служби. Чоловік активно співпрацює з окупантами та сприяє “паспортизації” у Бердянську.

На тимчасово окупованій території Запорізької області російські окупанти вирішили продовжити примусову паспортизацію населення. Якщо раніше її планували завершити до січня 2024 року, то зараз мова йде про липень-2024.