Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Наша задача зробити із Запорізької області фортецю”, – Федоров про будівництво ліній оборони

“Наша задача зробити із Запорізької області фортецю”, – Федоров про будівництво ліній оборони

“Наша задача зробити із Запорізької області фортецю”, – Федоров про будівництво ліній оборони

Укриття. Фото: Міноборони

У Запорізькій області військові будують другу та третю лінію оборони. Зведення фортифікаційних споруд завершать на наступному тижні, далі почнуть будівництво оборони міст в області. 

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”. 

За наказом Президента України, на початку 2024 року у Запорізькій області почали будівництво фортифікаційних споруд. За словами очільника ЗОВА, одна з головних цілей нових оборонних споруд – це укриття від FPV-дронів. Тому фортифікації оснащують антидроновими сітками. 

“Наразі ми продовжуємо спільно з військовими будувати безпосередньо другу та третю лінію оборони міст Запорізької області. Наша задача зробити із Запорізької області фортецю”, – зазначив Іван Федоров.

Також у нових захисних спорудах будуть передбачені гігієнічні кімнати для більш комфортного перебування військових на лінії фронту. 

“Друга лінія фронту на 99,9 відсотків вже закінчена, а третя лінія фронту буде закінчена умовно найближчим тижнем. Далі оборона міст буде закінчена у відведений строк Генеральним Штабом”,  – повідомив Федоров.


Нагадаємо, що Збройні Сили України будують фортифікаційні споруди в Запорізькій області та навколо Покровська у Донецькій області.

Раніше ми писали, що Речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин у ефірі телемарафону повідомив про стабілізаційні заходи, які проводить українська армія поблизу села Левадне Запорізької області, розташованого неподалік адміністративного кордону з Донецькою областю.