Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області скасували карантин через сказ тварин: де саме

У Запорізькій області скасували карантин через сказ тварин: де саме

У Запорізькій області скасували карантин через сказ тварин: де саме

Сказ у тварин

У двох селищах Запорізької області зняли карантинні обмеження зі сказу лисиць та собак. Вакцинацію тварин проводили в селі Дніпрельстан та Ручаївка.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області. 

Для профілактики фахівці Запорізької районної державної лікарні ветеринарної медицини провели вакцинацію 635 тварин. Також із населенням цих населених пунктів провели бесіди щодо профілактики сказу.  

“Сказ – це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. З метою недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з трьохмісячного віку”, – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Раніше ми писали, що з 21 жовтня 2024 року в Запорізькій області стартувала осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Вона охопить територію площею 1230,99 кв. км і проводиться в 14 територіальних громадах області. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі знову стає прохолодніше. Це є справжнім випробуванням для безпритульних тварин, адже у холодну пору року їм особливо важко знаходити їжу, тепле та безпечне місце для ночівлі. Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із волонтеркою запорізького притулку “Шанс” Галиною Грищенко та зібрали поради, як допомогти безпритульним тваринам пережити холод.

Також у Запорізькій області виявили 58 випадків сказу — найбільше серед котів та собак. Фахівці зауважують, що тварини хворіють зараз частіше, аніж у довоєнні часи.