Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Сили оборони України просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 км, – ISW

Сили оборони України просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 км, – ISW

Сили оборони України просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 км, – ISW

ВСУ

Українські військові продовжують вести контрнаступальні операції. На Бердянському напрямку Сили оборони просунулися на 10-12 кілометрів.

Про це повідомляється у звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українська армія наступає вздовж кордону Донецької та Запорізької областей і, як повідомляється, просунулась 28 липня. Російська сторона стверджує, що українські війська продовжують наземні атаки у районі Старомайорського та Урожайного.

Командир російського батальйону «Восток» Олександр Ходаковський заявив, що українські сили можуть завдавати ударів по всій глибині оборони російських сил, і що ці удари вбивають російських командирів і принижують російське командування і управління, — повідомляється у звіті ISW.

Також за даними Генштабу ЗСУ, 247-й гвардійський десантно-штурмовий (ВДВ) полк росіян (7-а дивізія ВДВ) відмовився йти в бій під Старомайорським через великі втрати росіян та перемоги українців на полі бою. Раніше особовий склад 247-го гвардійського десантно-штурмового полку публічно скаржився на нестачу техніки та постачання.

Нагадаємо, раніше аналітики Американського Інституту вивчення війни повідомляли про те, що на Запорізькому напрямку російські війська продовжують відступати без можливості повернути втрачені позиції. Така тенденція є і на Донбасі в районі Бахмута.