Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Росія атакувала ракетами запорізький завод «Мотор Січ»

Росія атакувала ракетами запорізький завод «Мотор Січ»

Росія атакувала ракетами запорізький завод «Мотор Січ»

Мотор Січ

Цілями російського ракетного удару ввечері 5 серпня були завод «Мотор Січ» у Запоріжжі та військовий аеродром в Старокостянтинові (Хмельницька область). Частину ракет збила українська ППО.

Російські війська ввечері у суботу, 5 серпня, атакували ракетами околиці Запоріжжя, повідомив глава ОВА Юрій Малашко.

«Ворог здійснив чергову атаку по обласному центру. Завдано ракетного удару по околицях міста», — написав він у Telegram. За його словами, фахівці працюють на місці попадання над ліквідацією пожежі. «Інформація про постраждалих не надходила. Наслідки руйнувань ще встановлюються», — додав Малашко.

Пізніше президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні уточнив, що ціллю атаки був завод «Мотор-Січ». Був нанесений ракетний удар Калібрами та Кинжалами.

Кинжали та Калібри вдарили по «Мотор Січі», по Хмельницькій області. Частину ракет збили, — заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Раніше російська армія вже атакувала «Мотор Січ» ракетами «Іскандер». Це підтвердив колишній директор «Мотор Січі», В’ячеслав Богуслав. Нагадаємо, сам Богуслав перебуває під арештом у Києві. Його підозрюють у сприянні агресій Росії.