Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де відпочити? » Відпочинок у Запоріжжі: топ цікавих місць для відвідування

Відпочинок у Запоріжжі: топ цікавих місць для відвідування

Відпочинок у Запоріжжі: топ цікавих місць для відвідування

Проспект Запоріжжя. Ілюстративне фото

Запоріжжя – чудове місто на Дніпрі зі своєю історією. У ньому й досі витає дух українських козаків. Це місто металургів та промислових підприємств. Однак не варто забувати й про його красу.

Так, редакція Inform.zp.ua зібрала для вас добірку цікавих місць для відпочинку в Запоріжжі.

ВАЖЛИВО! Пам’ятайте, що Запоріжжя – це прифронтове місто. У місті часто лунають вибухи та сигнали повітряної тривоги. Тому застерігаємо вас від відвідування місць великого скупчення людей і закликаємо спускатися в укриття у разі небезпеки.


  • Якщо ви любите неквапливі прогулянки серед природи, то радимо вам відвідати улюблений всіма запорожцями «Дубовий гай». Незважаючи на те, що це місце відпочинку знає кожен, воно не втрачає своєї актуальності.

У парку ви можете відпочити від метушливого ритму міста та насолодитися навколишньою природою. Невеликі ставки з качками, багато зелені, де-не-де можна зустріти коней, що пасуться – все це про «Дубовий гай».

Парк розташований в Олександрівському районі міста за адресою вул. Глісерна, 1.

Парк “Дубовая роща”. Фото: Запорожский проект расследований

  • Крім того, ви можете відвідати каскад фонтанів «Веселка». Це місце чудово підійде для невеликого пікніка з родиною або у компанії друзів. У парку є деякі атракціони для дітей. Вознесенівський парк знаходиться за адресою проспект Маяковського, 26.
Каскад фонтанов “Радуга”

  • Якщо вам до душі активний відпочинок, то рекомендуємо відвідати парк «Перемоги», який простягається від вулиці Яценка по Набережній магістралі. Там є спортивні майданчики із вуличними тренажерами, поля для футболу та інших видів активних ігор.
Парк “Победы”. Фото: IGotoWorld.com

  • Звичайно ж, не забудемо і про Національний заповідник «Хортиця» та історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» – візитівку Запоріжжя та колиску українського козацтва. Там ви зможете відвідати діючий храм Пресвятої Богородиці, побачити фортифікаційні укріплення та козацькі курені. А також насолодитися природою острова.
Хортица

Культурний відпочинок у Запоріжжі також можливий. У місті знаходиться велика кількість музеїв та пам’яток архітектури.

  • Так, наприклад, радимо відвідати музей ретроавтомобілів «Фаетон», який розташований по вулиці Виборзька, 8. У ньому є кілька залів, в яких представлені ретроавтомобілі, техніка та зброя часів Другої світової війни, мототехніка й спортивні автомобілі, різноманітна побутова техніка, що була у вжитку ще з кінця XIX століття.

Станом на 2020 рік у музеї перебувало понад 250 одиниць експонатів, що працювали.

Зазначимо, що вартість квитків для відвідування становить 200 грн. для дорослого та 100 грн. для дитини. Крім того, є можливість придбати індивідуальну екскурсію, вартість якої – 300 грн.

Музей ретроавтомобилей “Фаэтон”. Фото: faeton.zp.ua

  • На острові Хортиця розташований музей судноплавства. У ньому представлені судна XVIII століття, що підняли з дна. Загалом у колекції музею знаходиться близько 30 плавзасобів, серед яких бригантини, козацькі чайки та галери.
Музей судоходства

  • Крім того, у Туристичному інформаційному центрі за адресою проспект Соборний, 151 часто проходять фотовиставки та різноманітні заходи. Радимо стежити за їхніми афішами, щоб не пропустити цікаві івенти.
Туристический информационный центр

Враховуючи заборони на купання у річці Дніпро, у Запоріжжі є альтернатива – відпочинок біля басейну. Таких місць у місті кілька.

  • Наприклад, пляжно-розважальний комплекс “Pool and beach”. Окрім басейнів, на території є будиночки для відпочивальників, кафе та фуд-корти. Розташований комплекс за адресою Набережна магістраль, 60.
Прайс на посещение пляжно-развлекательного комплекса «Pool and beach»

  • Ще один варіант для такого відпочинку – заміський ресторан «Monica Bellucci», на території якого теж є басейн. Адреса: вул. Санаторна, 27.

Вхід для дорослих і дітей до 5-ти років у будні дні коштує 300 та 150 грн відповідно. У вихідні дні – 400 та 200 грн відповідно.

Зазначимо, що цей комплекс був атакований російськими військами у березні 2023 року. Проте з 15 червня “Monica Bellucci” знову приймає відпочивальників.

Загородный ресторан «Monica Bellucci»

У Запоріжжі справді багато цікавих місць для відпочинку, які припадуть до душі всім – для одиночних прогулянок, галасливих компаній друзів та затишного відпочинку з родиною.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в Обласній універсальній науковій бібліотеці запрацював дитячий хаб. У ньому створили умови для ігор та гарний час для дітей.