Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Чим порадує листопад: запоріжцям підготовлено багато сюрпризів осені

Чим порадує листопад: запоріжцям підготовлено багато сюрпризів осені

Чим порадує листопад: запоріжцям підготовлено багато сюрпризів осені

Фото Inform.zp.ua

Українців та мешканців Запоріжжя може здивувати погода восени. Традиційно дощовий, іноді зі снігом листопад 2023 року очікується досить теплим та без значних опадів. Навіть морозів не варто очікувати.

Синоптики Укргідрометцентру, які спираються на багаторічні спостереження, становили сценарій для листопада 2023 року в Україні.

У різні роки погода цього місяця в Україні була різною – від сильних морозів до майже літніх “плюсів”.

За спостереженнями синоптиків, зазвичай погода в листопаді в нашій країні буває такою:

  • середня місячна температура становить 0…+4, на Закарпатті та півдні країни до 9 градусів тепла;
  • абсолютний максимум температури становить +6…+24; у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та у Криму місцями +25…+29;
  • абсолютний мінімум температури -15…-24 морозу, у північних, Дніпропетровській, Запорізькій, східних областях та гірських районах місцями -25…-31 морозу, на півдні Криму та Одещини -8…-13;
  • середня місячна кількість опадів становить 35-63 мм, у Карпатах, горах Криму та Закарпатті місцями 70-108 мм (на високогір’ї до 135 мм), у Луганській, Дніпропетровській області, Прикарпатті та півдні країни місцями 29-34 мм.

Проаналізувавши минулого року режим погоди у листопаді в Україні, синоптики спрогнозували середньомісячну температуру та кількість опадів на останній місяць осені 2023 року.

Так, у листопаді цього року середня місячна температура передбачається +2…+7, що близько до норми.

Місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, у горах Криму та місцями у Карпатах до 100 мм, що в межах норми, лише у північно-східних областях – 28-32 мм, що дещо менше норми.