Ми у соцмережах
Головна » Новини » Як запоріжці відзначають Геловін за кордоном: історія дівчини із Запоріжжя (ФОТО)

Як запоріжці відзначають Геловін за кордоном: історія дівчини із Запоріжжя (ФОТО)

Як запоріжці відзначають Геловін за кордоном: історія дівчини із Запоріжжя (ФОТО)

Ілюстративне фото. Колаж Inform.zp.ua

Сьогодні, 31 жовтня, весь світ відзначає Геловін. День, коли, за старими повір’ями,  межа між світом живих і мертвих стає тоншою.Традиційно у кінці жовтня будинки, магазини вже тематично прикрашені, а люди обирають собі образи для святкування.

Inform.zp.ua поспілкувався із жителькою Запоріжжя, яка виїхала за кордон. Анастасія Городнича розповіла про тонкощі святкування Геловіну в Німеччині.

Запоріжанка вже два роки перебуває в Оберхаузені (Німеччина). Це місто-партнер Запоріжжя, яке з перших днів приймає українських біженців. 

“Я живу у Німеччині вже другий рік та вдруге бачу, як тут святкують Геловін. Неподалік від мене живе німецька сімʼя у гарному великому будинку й до кожного свята вони прикрашають свою оселю. Геловін не виключення. Вони відтворюють неймовірну та неповторну атмосферу свята”, – розповідає Анастасія. 

За словами дівчини, ввечері 31 жовтня її сусіди переодягаються у костюми та вмикають атмосферні кліпи на проекторі. В Німеччині, як і в Україні, прикрашають свої вітрини магазини.

“Ввечері, в день свята, багато людей вдягають свої костюми та йдуть святкувати з друзями чи родичами. По всьому місту в повітрі відчувається свято”, – наголошує запоріжанка. 

У минулому році дівчина не святкувала Геловін, але спостерігала за розвагами й насоложувалася атмосферою свята.

В цьому ж році я хочу зробити грим, вдягти щось симпатичне та піти святкувати. Цього року я прикрашала свою квартиру деякими прикрасами, наприклад “підвішений скелет”, та також багато повітряних кульок у кольорах цього дня, з якими полюбляє гратися мій кіт. По всім кімнатам розвішане павутиння, а в одному куті стоїть памʼятник привида”, – ділиться враженнямми Анастасія.

Фото Анастасії Городничої для Inform.zp.ua

Анастасія каже, що не бачила афіш зі святкуванням Геловіна спеціально для українців. Але майже всі кафе, бари та клуби проводять інвенти, на які запрошують і українців.

“Я ще минулого тижня побачила людей, які ходять у костюмах та з гримом. Але їх досить небагато. Німці починають готуватися приблизно за пару тижнів до свята, а деякі аж за місяць. Але те, що в них виходить, коштує цього часу”, – розповідає дівчина.

Анастасія додає, що й сама підготувала вже костюм до святкування.

Референс образу Анастасії

Вже сьогодні ввечері дівчина втілить ідею в життя та має наміри відсвяткувати Геловін на тематичній вечірці.


Читайте також: 31 жовтня у всьому світі відзначають Геловін. Запоріжжя також долучається до святкування у цей містичний день. Inform.zp.ua зібрав для вас цікаві заходи на свято.