Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі труять гризунів: пояснюємо, як це відбувається

У Запоріжжі труять гризунів: пояснюємо, як це відбувається

У Запоріжжі труять гризунів: пояснюємо, як це відбувається

Фото: департамент муніципального управління

Знищення гризунів у Запоріжжі відбувається за планом на відкритих територіях. Цей процес називають дератизацією.

В Запорізькій міськраді пояснили, як це відбувається.

Для зменшення кількості гризунів використовують спеціальну отруту, яка не боїться вологи та не впливає на інших тварин. Її розкладають у парках, скверах та на безхазяйних локаціях. 

Спеціальні брикети рожевого кольору розкладають безпосередньо в норах шкідників та присипають землею, аби їх не з’їли інші тварини. На щурів препарат діє приблизно на 4-й день після того, як вони її з’їдають.
 

Дератизацію проводять раз на рік на відкритих ділянках і двічі — у приміщеннях. 

“Заявки надходять як безпосередньо від мешканців, так і з контакт-центру. Також спеціалістами районних адміністрацій, спеціалістами департаменту обстежуються території районів в місті на предмет визначення гризунів і формуються заявки та локації, де будуть виконуватись дані роботи. Роботи на внутрішньоквартальних територіях та біля під’їзду будинку виконують керуючі компанії, а комунальники виконують такі роботи на відкритих територіях: у парках, скверах та на безхазяйних ділянках”, – розповіла начальниця відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Інна Кудря. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, в Запоріжжі у всіх районах розпочали роботи з дератизації. Отруту для приманки гризунів розкладають у місцях їх скупчення.