Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ у Запоріжжі викрила прихильника РФ, який мріяв про «звільнення» всієї області

СБУ у Запоріжжі викрила прихильника РФ, який мріяв про «звільнення» всієї області

СБУ у Запоріжжі викрила прихильника РФ, який мріяв про «звільнення» всієї області

СБУ

Служба безпеки України викрила чергового прихильника «руського миру», який виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На власній сторінці у забороненій соціальній мережі чоловік поширював матеріали, в яких підтримував російських окупантів та сподівався на захоплення Запоріжжя.

За даними слідства, прихильником рашизму виявився головний енергетик одного з промислових підприємств Запоріжжя. Він публічно виправдовував збройну агресію РФ проти України та «вболівав» за окупантів.

У своїх репостах та публікаціях чоловік схвалював проведення так званої «спецоперації» в Україні та підтримував дії російських військових, виправдовував скоєні окупантами  злочини та закликав  підтримувати їх. Він також дискредитував органи влади та ЗСУ та мріяв про «звільнення» усієї Запорізької області.

Під час проведення обшуків у його помешканні виявлено мобільний телефон, який він використовував для розповсюдження російської пропаганди.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.