Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Фільм “Дюна: Частина друга” знімали на запорізьку оптику

Фільм “Дюна: Частина друга” знімали на запорізьку оптику

Фільм “Дюна: Частина друга” знімали на запорізьку оптику

Кадр з фільму “Дюна”

Для створення кінострічки “Дюна: Частина друга” використали 18 об’єктивів, які виготовила за спеціальним замовленням компанія із Запоріжжя. Понад 50% фільму відзняли за допомогою саме цієї оптики.

Про це пише Суспільне. Запоріжжя.

До запорізького підприємства звернулися з пропозицією зробити об’єктиви для зйомок другої частини фільму “Дюна”. 

Об’єктиви для кінокамер компанія Івана Січкара виготовляє з 2018 року, на виробництві залучено двадцять співробітників. Планування і виготовлення скла проводиться власними ресурсами.

“Думали що там буде ну, може, там одна сцена, дві сцени. Але коли ми дізналися, скільки дійсно “Дюни” знято на наші об’єктиви — це взагалі. Понад 50%”, – розповів директор підприємства.

Він приєднався до лав Збройних сил України, але підприємство працювало й продовжує це робити навіть під час повномасштабного вторгнення.

Фото: Суспільне.Запоріжжя

“Замовлення для “Дюни” було таке саме, як і всі інші об’єктиви, для інших людей. Немає такого, щоб комусь краще, комусь гірше”, – зазначив головний оптик запорізької компанії з виробництва об’єктивів Євген Дулін.

Про що фільм “Дюна”?

“Дюна” – це культовий роман Френка Герберта, якому так довго не щастило з екранізаціями, нарешті набув життя на екрані завдяки канадському режисеру Дені Вільнев, визнаний як майстер фантастичного кіно, виправдав очікування продюсерів компанії Legendary Pictures: перша «Дюна» (2021) зібрала 400 мільйонів доларів у прокаті й отримала шість «Оскарів».

Вихід стрічки став однією з центральних подій кіносезону, пише “Детектор Медіа”.

Варто нагадати, що цей сюжет розгортається в майбутньому світі міжзоряної імперії, переважно на пустельній планеті Арракіс (вона ж Дюна). Планета є джерелом спайсу, або прянощів — речовини, яка за певних умов викликає просвітлення, а ще допомагає спеціально навченим істотам-навігаторам згортати простір і миттєво перекидати кораблі в будь-яку точку Всесвіту. На Арракісі живе войовничий народ фременів, які навчилися пересуватися верхи на велетенських хробаках, що зазвичай рухаються під піском, можуть випірнути в найнесподіваніший момент і проковтнути все що завгодно, від людини до найбільшого механізму.

Планетою керує клан Харконненів, яким протистоїть шляхетний рід герцога Лето Атріда. Перші керували Арракісом 80 років, але тепер мають за наказом імператора віддати планету Атрідам. Для останніх це насправді пастка. Після різанини, влаштованої за допомогою елітних військ імператора, в живих лишаються 15-річний спадкоємець Пол і його мати Джессіка. І, власне, для Пола з цього моменту починається шлях дорослішання й ініціації в культурі фременів, частина яких бачить у хлопцеві справжнього месію.