Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни вдарили трьома “Іскандерами” по Запоріжжю

Росіяни вдарили трьома “Іскандерами” по Запоріжжю

Росіяни вдарили трьома “Іскандерами” по Запоріжжю

Ракетний комплекс Іскандер. Ілюстративне фото

Росія 14 червня вкотре атакувала Україну ракетами різних типів. Зокрема, ворог атакував 3 балістичними ракетами Запоріжжя.

Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. Він розповів, що ворог прицільно атакував ракетами Захід України.

Ілля Євлаш розповів, що противник почав свою атаку близько о 23:00 13 червня. Ворог спочатку запустив 17 дронів-камікадзе типу “Шахед”, які, до слова, усі були збиті українськими захисниками.

Також армія РФ запустила 3 балістичні ракети типу “Іскандер-М” з тимчасово окупованого Криму. Ними окупанти атакували Запоріжжя.

Згодом, близько о 3 годині ночі ворог почав бити ракетами, які запустив зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

«Власне, зайшли крилаті ракети в повітряний простір України з території Сумської області. Здебільшого, вони прямували на Захід України. Цілили вже класично по об’єктах критичної та військової інфраструктури. Саме з 10 ракет 7 вдалося знищити», – повідомив Ілля Євлаш.

У Повітряних силах додали, що до відбиття атаки залучали як мобільні вогневі групи, так і зенітні ракетні підрозділи, тактична авіація та підрозділи радіоелектронної боротьби.

За минулий тиждень нацгвардійці на Херсонському та Запорізькому напрямках завдали 100 вогневих уражень по окупантах. Понад 30 одиниць російської техніки було знищено.

На Запорізькому напрямку нацгвардійці знищили російський ЗРК “Стріла-10”. Цей комплекс призначений для збиття повітряних цілей.

На Запорізькому напрямку прикордонники виявили вогневі позиції окупантів. Українські бійці завдали ударів, які призвели до загоряння.

Російські джерела пишуть про просування на Запорізькому напрямку біля Роботиного та Малої Токмачки. Однак американські аналітики вважають ці заяви недостовірними та не має візуальних підтверджень.

Також на ділянці кордону Донецької і Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

В результаті обстрілу та падіння уламків безпілотних літальних апаратів виникло 3 пожежі в місті Запоріжжя та в населених пунктах Пологівського району.

Нещодавно окупанти просунулися біля села Роботине, це підтверджують геолокаційні кадри. Позиційні бої продовжуються на Запорізькому напрямку.