Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Окупанти відзвітували про «ремонти» у Бердянську: реальність відрізняється від заяв

Окупанти відзвітували про «ремонти» у Бердянську: реальність відрізняється від заяв

Окупанти відзвітували про «ремонти» у Бердянську: реальність відрізняється від заяв

Залізничний вокзал Бердянськ / Железнодорожный вокзал Бердянск

У минулому році окупанти заявили про ремонт залізничного вокзалу в Бердянську, але реальність виявилася зовсім іншою. За повідомленням губернатора Тверської області, яка взяла шефство над Бердянськом у 2022 році, на відновлення об’єктів у Бердянському районі у 2025 році “буде спрямовано” майже 190 мільйонів рублів (2,3 млн. дол. США).. Перевірити ці заяви неможливо.

Губернатор також зазначив, що за період 2022-2023 років, за рахунок коштів регіонального бюджету, було відремонтовано 36 об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури, а також розпочато реконструкцію ще двох об’єктів. Зокрема, у Бердянську мали відремонтувати залізничний вокзал, технікум виноградарства та виноробства, школи, бібліотеки та інші об’єкти. На ці роботи було виділено понад 184 мільйони рублів (2,2 млн. дол. США).

Але місцеві жителі повідомляють, що на залізничному вокзалі не проводилося жодних ремонтних робіт, або принаймні, не на заявлену суму в 184 мільйони рублів (2,2 млн. дол. США).

Залізничний вокзал в окупованому Бердянську

В планах окупантів на 2025 рік зазначено другий етап реконструкції школи №16 та модернізацію трьох об’єктів теплопостачання у тимчасово окупованому Бердянську.


Нагадаємо, що замість обіцяних ремонтів у Бердянську окупаційна влада повернула радянські назви вулиць. Також окупаційна влада передає житло українців в курортному місті росіянам та колаборантам. Нерухомість незаконно роздають безкоштовно або в іпотеку.