Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » За кордоном помер відомий журналіст, який вимушено покинув Мелітополь

За кордоном помер відомий журналіст, який вимушено покинув Мелітополь

За кордоном помер відомий журналіст, який вимушено покинув Мелітополь

Олег Гончаренко

Фото зі сторінки НСЖУ/фото со страницы НСЖУ

На 65-му році життя у місті Тарту, Естонія, помер відомий журналіст, публіцист, поет, перекладач, краєзнавець, громадський діяч та волонтер Олег Гончаренко.

Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

З початку тимчасової окупації Мелітополя до 6 грудня 2023 року Олег Гончаренко перебував у важкому психологічному стані. Росіяни стежили за ним, погрожували йому та вимагали, щоб журналіст отримав ворожий паспорт. Однак Гончаренко не піддавався тиску і згодом виїхав до Естонії.

Олег Гончаренко був кореспондентом мелітопольської газети «Новий день». Він публікувався в ЗМІ Польщі, Румунії та Казахстану, був переможцем державних та міжнародних конкурсів, тричі лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання». Його відзначено премією імені Павла Тичини за збірку поезій «Сердце у вогні», а також нагороджено медалями Івана Мазепи та Олександра Довженка Міжнародної Академії літератури та мистецтв України, медаллю Мелітопольської міської ради «Волонтер України. За покликом душі». Він також був почесним громадянином Мелітополя Запорізької області.

В Естонії Олег Гончаренко важко захворів, його серце зупинилося на 65-му році життя. Після деокупації його прах буде перевезено до Мелітополя.

Нагадаємо, що вночі росіяни знову атакували Запорізьку область, поціливши в об’єкт енергетичної інфраструктури. На місці вибуху сталася пожежа, було пошкоджено обладнання.

Внаслідок чого постраждали двоє енергетиків. 38-річного чоловіка доставили до лікарні у тяжкому стані, а його 50-річний колега перебуває в медичному закладі у стані середньої тяжкості з осколковими пораненнями.

Іван Федоров повідомив, що один з постраждалих енергетиків помер у лікарні.