Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » У Запоріжжі впроваджують QR-коди для безконтактної оплати проїзду в електротранспорті

У Запоріжжі впроваджують QR-коди для безконтактної оплати проїзду в електротранспорті

У Запоріжжі впроваджують QR-коди для безконтактної оплати проїзду в електротранспорті

QR-коди/QR-коды
Фото пресслужби Запорізької міської ради/Фото прессслужбы Запорожского городского совета

У комунальному електротранспорті Запоріжжя розпочали встановлення QR-кодів, що дозволяють пасажирам безконтактно оплачувати проїзд. Заплановано, що ці коди з’являться у 58 трамваях та 34 тролейбусах.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради.

Працівники “Запоріжелектротрансу” планують завершити поклейку QR-кодів протягом кількох днів, після чого їх ще потрібно буде активувати. Після активації пасажири зможуть сканувати коди за допомогою мобільних телефонів та оплачувати проїзд.

У кожному транспортному засобі буде розміщено щонайменше шість QR-кодів.

За інформацією секретарки Запорізької міськради Регіни Харченко, QR-коди вже поклеїли:

“Громадо! Щойно отримала звіт від КП “Запоріжелектротранс”, що всі QR-коди, які було сьогодні поклеєно у тролейбусах і трамваях, активовано!

✅ Користуємось безконтактною оплатою! Якщо раптом виникли проблеми – надсилайте повідомлення підприємству через месенджери Telegram та Viber за номером телефону: 📞 050-314-65-55″, – пише вона.

Наступним кроком стане встановлення валідаторів у трамваях та тролейбусах для безконтактної оплати проїзду.

Наразі збирається профільна комісія, яка виставить вимоги до претендентів. Завдяки валідаторам вдасться ефективно розподіляти кошти на покриття відшкодування перевезення пільговиків тощо.

Конкурсний відбір триватиме від місяця до півтора.

Нагадаємо, 18 червня в Запорізькій міській раді відбулася апаратна нарада, на якій обговорювали можливість запровадження безконтактної оплати проїзду не лише в комунальному транспорті, а й у маршрутках.