Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Роковини загибелі неповнолітніх партизанів з Бердянська

Роковини загибелі неповнолітніх партизанів з Бердянська

Роковини загибелі неповнолітніх партизанів з Бердянська

На фото Тигран та Микита/На фото Тигран и Никита

24 червня 2023 року пропагандистські телеграм-канали повідомили про “ліквідацію двох проукраїнських терористів”. Того вечора російські окупанти жорстоко вбили двох 16-річних мешканців тимчасово окупованого Бердянська – Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова.

Тигран і Микита були друзями, навчалися в одному класі бердянської загальноосвітньої школи №7. Обидва мали проукраїнську позицію. Після окупації Бердянська російськими військами, хлопці почали чинити опір.

Росіяни чинили тиск на підлітків і застосовували силу. 30 вересня 2022 року проросійські силовики прийшли до будинку Оганнісяна з обшуком. Силовики побили хлопця, коли він заступився за бабусю. Потім йому одягли мішок на голову і відвезли у невідомому напрямку.

5 жовтня Тиграна звільнили, зобов’язавши щодня відзначатись у прокуратурі. Після звільнення підліток розповів сім’ї, що під час ув’язнення його катували струмом, вивозили в поле та імітували розстріл.

30 вересня російські військові також приходили до Микити Ханганова, але нікого не застали вдома. Пізніше, після звільнення друга, Микиту та його батька затримали, допитали і відпустили, зобов’язавши відзначатись у прокуратурі.

Росіяни постійно проводили обшуки у неповнолітніх. У травні Оганнісяна та Ханганова офіційно звинуватили у “диверсії” (стаття 281 КК РФ), звинувачуючи у підриві залізничної колії.

24 червня, за кілька годин до загибелі, до Оганнісяна приїхав слідчий. Вони довго розмовляли наодинці, про що – невідомо. Увечері того ж дня Тигран та Микита пішли гуляти, заявивши родичам, що хочуть знайти місце для святкування дня народження Ханганова.

Близько сьомої вечора в пабліках Бердянська почали з’являтися повідомлення про стрілянину в районі парку імені лейтенанта Шмідта та морського порту. Стало відомо, що неповнолітніх бердянців росіяни вбили.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують перейменувати вулиці, щоб вшанувати пам’ять бердянських юнаків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, вбитих російськими окупантами.