Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 852-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

852-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

852-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 852-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Журналісти Inform.zp.ua зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні, 24 червня.

  • Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий анонсував нові заходи для організації навчального процесу взимку. У школах і вишах планують впровадити онлайн-навчання або “змішаний формат”, змінити розклади занять та збільшити тривалість зимових канікул.
  • Верховна Рада України зареєструвала проєкт закону №11363 “Про перейменування окремих населених пунктів, назви яких не відповідають стандартам державної мови”. У межах цього проєкту передбачається перейменування 83 населених пунктів, серед яких і п’ять у Запорізькій області.
  • На 65-му році життя у місті Тарту, Естонія, помер відомий журналіст, публіцист, поет, перекладач, краєзнавець, громадський діяч та волонтер Олег Гончаренко, який вимушено покинув Мелітополь.
  • Протягом останнього тижня внаслідок атак безпілотниками в Енергодарі було зруйновано дві підстанції – “Луч” і “Радуга”. Це призвело до тривалого знеструмлення міста, але не вплинуло на електропостачання Запорізької АЕС.
  •  У комунальному електротранспорті Запоріжжя розпочали встановлення QR-кодів, що дозволяють пасажирам безконтактно оплачувати проїзд. Заплановано, що ці коди з’являться у 58 трамваях та 34 тролейбусах.
  • Роковини загибелі неповнолітніх партизанів з Бердянська.