Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 11 населених пунктів Запорізької області під вогнем окупантів: наслідки

11 населених пунктів Запорізької області під вогнем окупантів: наслідки

11 населених пунктів Запорізької області під вогнем окупантів: наслідки

Наслідки ворожих обстрілів. Фото ГУНП у Запорізькій області/Последствия вражеских обстрелов. Фото ГУНП в Запорожской области

Протягом минулої доби російські окупаційні війська атакували 11 населених пунктів Запорізької області. Внаслідок обстрілів зруйновані будівлі та транспортні засоби, пошкоджені квартири мешканців.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Наслідки ворожих обстрілів. Фото ГУНП у Запорізькій області

Мішенями для атак стали населені пункти Пологівського та Василівського районів. Ворог застосував 161 БПЛА різних модифікацій, двічі завдав авіаударів по мирних містах і селах, здійснив 199 артилерійських обстрілів та 9 разів вдарив з РСЗВ.

Внаслідок 371 ворожої атаки постраждали Гуляйпіль, Новоандріївка, Мала Токмачка, Левадне, Роботине, Новоданилівка, Малинівка, Нововасилівка, Нестерянка та Степногірськ. Пошкоджені господарські будівлі, транспортні засоби та домоволодіння місцевих жителів. До поліції надійшло 6 повідомлень про руйнування.

Наслідки ворожих обстрілів. Фото пресслужба ГУНП у Запорізькій області

За фактами збройної агресії армії РФ поліцейські зібрали доказові матеріали та передали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін, якого ПАРЄ визнала нелегітимним, зробив чергову заяву щодо російсько-української війни. За його словами, “повне завершення” війни можливе за умови виведення українських військ з чотирьох областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської.

Путін використав зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 5 липня для того, щоб виступити проти будь-якого припинення вогню. Його основна мета — знищення української державності.