Ми у соцмережах
Головна » Новини » Нова російська інформаційна операція “МИР”: що відомо

Нова російська інформаційна операція “МИР”: що відомо

Нова російська інформаційна операція “МИР”: що відомо

Фото: ЦПД

Росія почала нову інформаційну операцію під назвою “Мир”. 

Про це 5 липня повідомили у телеграмі Центру протидії дезінформації. 

У ЦПД наголошують, що мета цієї інформаційної кампанії – розмивання української Формули миру в інфопросторі як України, так і Заходу. Характерними ознаками операції є вкидування росією фейкових мирних планів та пропозицій. Не обійшлося й без конспірологічних теорій. Найяскравіша – про початок таємних перемовин. 

«Головна логіка дій росіян – створити білий шум, спрацювати на частину суспільства, яке готове на мир за будь-яку ціну. Насправді ж росія не готова до справедливого миру та нарощує військові спроможності для продовження війни. Сіяння сподівань щодо готовності до миру має на меті створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу», – пояснив у повідомленні керівник ЦПД Андрій Коваленко.

Розносять таку повістку російські пропагандисти, ЗМІ країн Азії, Близького Сходу та західні експерти. А от сам Путін відкидає реальні варіанти проведення мирних переговорів. 

Нагадаємо, 5 липня президент Росії заявив, що виступає не просто за “перемир’я” або “призупинення вогню”, він стверджує, що для “повного завершення” війни, яку він сам розпочав, необхідні конкретні умови. А передумовою до припинення вогню вимагає незворотню демілітаризацію України, що фактично можна вважати капітуляцією.