Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Димовий шлейф над тимчасово окупованим Мелітополем: що відомо

Димовий шлейф над тимчасово окупованим Мелітополем: що відомо

Димовий шлейф над тимчасово окупованим Мелітополем: що відомо

Вибух у тимчасово окупованому Мелітополі. Фото “РіаМелітополь”.

Вчора, 7 липня, у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області було чутно звуки вибухів, попередньо біля місцевого аеродрому.

Інститут вивчення війни повідомляє, що окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов заявив 7 липня, що українські війська випустили п’ять ракет по окупованому Мелітополю Запорізької області, і що російські війська перехопили всі ракети, але уламки впали на північну частину міста і спричинили пожежу. Рогов опублікував кадри нібито димового шлейфу над окупованим Мелітополем.

Вибух у тимчасово окупованому Мелітополі. Фото “Ріа Мелітополь”.

“Як мінімум, три точних прильоти.

Наразі горить в трьох локаціях. Найбільший осередок задимлення ближче до Каховського шосе. Чути як містом несуться карети швидкої допомоги”, – пише “Ріа Мелітополь”.

Щодо ситуації на лінії фронту, 7 липня тривали позиційні бої на заході Запорізької області. Підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Бойові дії тривали біля Роботиного, на північний захід від Роботиного біля Новоандріївки, на схід від Роботиного біля Вербового та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки 6 і 7 липня.

Нагадаємо, в Запорізькій області бої тривали в районі Роботино і на північний схід від Роботино в районі Малої Токмачки. Росіяни все частіше використовують малочисельні штурмові групи.

На запорізькому напрямку російські війська все частіше використовують штурмові групи чисельністю від двох до трьох осіб і рідко виставляють штурмові групи навіть розміром з відділення. Український представник військової бригади припустив, що російські війська розміщують ці невеликі штурмові групи через наявність в цьому районі ефективного українського розвідувально-вогневого комплексу (RFC).

Російські штурмові групи намагаються знайти слабкі місця. точки на лінії оборони України на запорізькому напрямку і, по суті, проводять розвідувальні операції силами противника, а не штурмові операції.