Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі виявили незаконне сміттєзвалище на території кооперативу

У Запоріжжі виявили незаконне сміттєзвалище на території кооперативу

У Запоріжжі виявили незаконне сміттєзвалище на території кооперативу

Сміттєзвалище в Дніпровському районі. Фото: Держекоінспекції Південного округу/Мусорная свалка в Днепровском районе. Фото: Госэкоинспекции Южного округа

У Дніпровському районі Запоріжжя, на території садово-дачного кооперативу «Трансформаторщик-3», було виявлено незаконне сміттєзвалище. Це сталося завдяки повідомленню небайдужого мешканця.

Про це повідомляє Держекоінспеція Південного округу.

З’ясувалося, що один з жителів кооперативу вирішив облаштувати місце для зберігання будівельних відходів на загальній площі майже 20 м². Інспектори встановили порушника, який вже виконав вимогу щодо прибирання звалища. Однак він ще має сплатити державі штраф у розмірі понад 8 тисяч гривень.

Спеціалісти Державної екологічної інспекції Південного округу наголошують, що такі дії є порушенням законодавства та негативно впливають на екологічний стан довкілля. Відповідно до чинного законодавства, будь-яке несанкціоноване створення сміттєзвалищ є неприпустимим і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, фахівці Державної екологічної інспекції Південного округу виявили незаконне сміттєзвалище поблизу пішохідного переходу біля річки Суха Московка.

Загальна площа сміттєзвалища становить 60 м2. Невідомі особи скидали сюди різноманітні відходи, включаючи тверді побутові відходи, пластик та поліетилен.