Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » ДТП » У Запорізькому районі сталася ДТП із неповнолітніми: деталі

У Запорізькому районі сталася ДТП із неповнолітніми: деталі

У Запорізькому районі сталася ДТП із неповнолітніми: деталі

Поліція

У Запорізькому районі неповнолітні вирішили покататися селом на автомобілі. Однак під час поїздки один із пасажирів випав з автівки та отримав травми. Його госпіталізували до реанімаційного відділення.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

10 липня компанія неповнолітніх вирішила поїхати до сусіднього села. У транспортному засобі перебували троє пасажирів, віком від 13 до 16 років. Керував автівкою 17-річний “водій”. 

В машині не заблокували двері, тому вони відчинилися під час повороту на ґрунтову дорогу. Через це 15-річний пасажир на швидкості випав з автомобіля. Хлопець вдарився головою об землю та втратив свідомість. “Водій” викликав швидку медичну допомогу та повідомив про подію до поліції. Стан хлопця був важким, тому його доправили до медичного закладу.

“Право на керування автомобілем можна отримати лише після досягнення повноліття – з 18 років. Шановні батьки, забороняйте дітям користуватися транспортними засобами без права та достатніх навичок керування ними. Дорожньо-транспортна пригода за участі неповнолітніх – це не просто адміністративна чи кримінальна відповідальність, а скалічене майбутнє ваших дітей”, – наголосили у поліції Запоріжжя.

За фактом автопригоди слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. На місці події були працівники відділення №2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції. 

Нагадаємо, нещодавно в Олександрівському районі Запоріжжя сталася чергова ДТП через порушення правил проїзду перехресть.