Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Вуличного освітлення в Запоріжжі більше не буде: що відомо

Вуличного освітлення в Запоріжжі більше не буде: що відомо

Вуличного освітлення в Запоріжжі більше не буде: що відомо

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

В Запоріжжі відучора не вмикатимуть вуличне освітлення. Завдяки цьому планують заощадити електроенергію для житлових будинків.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Рішення було прийняте разом із Запоріжжяобленерго, Держенергонаглядом, профільними департаментами обласної військової адміністрації та керівництвом Запоріжжя. 

Крім цього, з наступного понеділка Держенергонагляд перевірить, які будинки не відключаються від електроенергії та з яких причин. Також буде обмежено електропостачання об’єктів критичної інфраструктури, які споживають менше 100 КВт і можуть живитися генераторами. За словами Федорова, це стосуватиметься адмінбудівель та об’єктів соціального захисту. А Обленерго обіцяють вийти на графік відключень і підключень електроенергії 4 на 4 години.  

Нагадаємо, нещодавно влада Запоріжжя закликала не брати участь у мітингах стосовно відключень електроенергії та не розповсюджувати інформацію про них. Попри це, вчора містяни перекрили рух проспектом Соборним біля площі Фестивальної та протестували проти несправедливих та жорстких графіків відключень світла.

Раніше ми повідомляли, що Уряд розширив перелік об’єктів, де не вимикатимуть світло. До цього списку увійшла територія Запорізької області, що знаходиться в 20-кілометровій зоні від лінії фронту.