Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть звернутись до нової “гарячої лінії” з питань енергетики

Запоріжці можуть звернутись до нової “гарячої лінії” з питань енергетики

Запоріжці можуть звернутись до нової “гарячої лінії” з питань енергетики

Відсьогодні, 20 липня, розпочала роботу урядова “гаряча лінія” з питань енергетики. Вона має назву “СТРУМ”. Завдяки ній запоріжці можуть дізнатись про державні програми підтримки з цієї галузі та про те, як зробити свою оселю більш енергонезалежною. 

Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Завдяки “СТРУМ” можна дізнатися про:

  • як посилити енергонезалежність своєї оселі або підприємства;
  • інформацію щодо державних фінансових програм підтримки для встановлення додаткових потужностей генерації електроенергії;
  • отримати відповіді на інші питання щодо ситуації в енергетиці.

“Метою запровадження урядової телефонної лінії «СТРУМ» є забезпечення українців необхідною та доступною інформацією про можливості підключення альтернативних джерел енергії, отримання державної фінансової підтримки, детальних консультацій та розв’язання проблемних питань із встановленням та підключенням обладнання”, – розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Щоб отримати консультацію, потрібно звернутись за номером 15-49. Це можна зробити безкоштовно і цілодобово.

Урядова “гаряча лінія” “СТРУМ” почала працювати в рамках комплексу дієвих заходів для підтримки української енергетики та українців і підготовки до осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи Запоріжжя можуть скористатись новою онлайн-платформою “Україна-це дім”. Завдяки ній в одному місці можна дізнатись про різні програми підтримки.

Раніше ми писали, що в Запорізькій області з 22 липня відбуватимуться перевірки застосування графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії.