Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області для школярів куплять 25 нових автобусів

У Запорізькій області для школярів куплять 25 нових автобусів

У Запорізькій області для школярів куплять 25 нових автобусів

Шкільний автобус / Школьный автобус

Для школярів Запорізької області закуплять 25 автобусів на суму понад 86 мільйонів гривень. Новий транспорт буде підлаштований під потреби учнів, які пересуваються на візках.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Закупівлю шкільних автобусів оголосив Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації. 

“Забезпечення транспортом разом з будівництвом “підземних” шкіл та ремонтом укриттів є частиною підготовки освітньої сфери до нового навчального року. Мета: дати кожному школяру можливість отримувати якісну освіту, спілкуватися з однолітками та рости  щасливим”, – зазначив Федоров.

Кошти на закупівлю шкільного транспорту виділили з державного бюджету спільно з фінансуванням із місцевих бюджетів. 

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав з робочим візитом Запорізький автомобілебудівний завод. На ньому випускають український шкільний і приміський транспорт. Вже цього року на ЗАЗ планують виготовити понад 160 автобусів.

Як ми писали раніше, Запорізька область отримала субвенцію на закупівлю шкільних автобусів у розмірі понад 78 мільйонів гривень. Це дозволить забезпечити підвіз учнів до більш безпечних територій у школи з укриттями.

У Запоріжжі та області планують збудувати 20 підземних шкіл, п’ять з них вже будують. Офлайн-навчання в них хочуть запустити вже цієї осені.