Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » У Запоріжжі відбулася пресконференція з питань підготовки до опалювального сезону 2024-2025

У Запоріжжі відбулася пресконференція з питань підготовки до опалювального сезону 2024-2025

У Запоріжжі відбулася пресконференція з питань підготовки до опалювального сезону 2024-2025

Ілюстративне фото

У Запоріжжі відбулася пресконференція, присвячена підготовці до опалювального сезону 2024-2025 років. На заході були представлені ключові показники та плани щодо забезпечення теплом мешканців міста.

Про це повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Основні моменти пресконференції:

  • Готовність теплового господарства: Наразі 52,3% теплового господарства готове до опалювального сезону. Це відповідає нормам, які коливаються від 50 до 52%.
  • Ремонтні роботи: Вже виконано ремонт у 2160 житлових будинках, що становить 49% від усього житлового фонду. Серед об’єктів соціальної сфери, таких як школи та лікарні, показник готовності складає 47%. Усі роботи мають бути завершені до жовтня цього року.
  • Котельні: 18 котелень вже пройшли капітальний ремонт і готові до використання.
  • Когенераційні установки: Планується придбати 18 когенераційних установок на базі 12 котелень. Наразі Концерн «Міські теплові мережі» працює над тендером на купівлю трьох когенераційних установок.

За словами посадовиці, головна задача міської влади – ремонт обʼєктів Концерну «Міські теплові мережі», КП «Водоканал».

Нагадаємо, минулого року в Запоріжжі розпочався опалювальний сезон з 15 листопада 2023 року. З 22 листопада міський контакт-центр 15-80 розпочав прийом заявок споживачів стосовно відсутності опалення, проблем з опаленням. А завершився опалюваний сезон 29 березня 2024 року.


Inform zp.ua писав, що цього року в Запоріжжі прийняли 114 позитивних рішень на отримання грантів по програмах “Власна справа” та “Грант для ветеранів та їх подружжя”. Це підтримає українську економіку та створить нові робочі місця.