Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 714 людей знайшли роботу завдяки проєкту “Робота в Запоріжжі”

714 людей знайшли роботу завдяки проєкту “Робота в Запоріжжі”

714 людей знайшли роботу завдяки проєкту “Робота в Запоріжжі”

Фото: Запорізька міська рада

Від початку року завдяки проєкту “Робота в Запоріжжі” в органах місцевого самоврядування та на комунальних підприємствах міста почали працювати 714 людини. З них 252 – внутрішньо переміщені особи. 

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

Зокрема, люди знайшли нову роботу у комунальних підприємствах “Запоріжремсервіс”, “Водоканал”, “Міські теплові мережі”, а також у департаментах міської ради.

“Принцип роботи цієї програми дуже простий. Людині необхідно перейти на сайт, зареєструватися в системі та подати резюме. Наші працівники зв’яжуться з потенційними роботодавцями та нададуть їм кандидатуру до працевлаштування”, – розповів головний спеціаліст юрисконсульт юридичного відділу управління з питань праці Запорізької міської ради Олександр Клецкий.

Загалом на початок літа в рамках проєкту були 1 764 вакансії. З них в органах місцевого самоврядування – 93, а у комунальних підприємствах – 284. Найбільше співробітників шукали у сфері освіти (1 293 вакансії), охорони здоров’я (77), культури (11), спорту (6). 

Найменше вакансій було для представників таких професій: психолог, соціальний працівник, бухгалтер, лікар, медична сестра, вчитель, вихователь, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-сантехнік, токар, електрогазозварювальник, водій автотранспортних засобів, прибиральник службових приміщень.

Соціальний проєкт “Робота в Запоріжжі» реалізують протягом близько 8 місяців. Щоб стати учасником проєкту, людині необхідно зареєструватися за посиланням та чекати дзвінка від потенційного роботодавця.

Нагадаємо, цьогоріч в Запоріжжі прийняли 114 позитивних рішень на отримання грантів по програмах “Власна справа” та “Грант для ветеранів та їх подружжя”. Це підтримає українську економіку та створить нові робочі місця. Обидві програми реалізують у рамках урядового проєкту єРобота.