Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » У Запоріжжі організували масштабне прибирання на Хортиці (ФОТО)

У Запоріжжі організували масштабне прибирання на Хортиці (ФОТО)

У Запоріжжі організували масштабне прибирання на Хортиці (ФОТО)

Фото Національний заповідник “Хортиця”/Фото Национальный заповедник “Хортица”

Вчора, 27 липня, у рамках третього Всеукраїнського маршу прибирання на острові Хортиця пройшла толока, під час якої співробітники ДСНС провели інструктаж з безпеки щодо вибухонебезпечних предметів.

Фото Національний заповідник “Хортиця”.

Про це повідомляє Національний заповідник “Хортиця” у Telegram.

Фото Національний заповідник “Хортиця”. На світлині секретарка Регіна Харченко

У заході взяли участь 70 людей, серед них і секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко. Протягом кількох годин учасники зібрали близько 25 м³ пластикових пляшок, які прибило до берегів острова. Зібраний пластик відправлять на переробку.

Фото Національний заповідник “Хортиця”.

“Сьогодні тваринам на острові стане набагато зручніше та безпечніше. Сама Хортиця зітхне з полегшенням. І обов’язково віддячить кожному, хто долучається до важливої справи з її збереження, своєю красою і силою”, – зазначено у повідомленні.

Фото Національний заповідник “Хортиця”.

Вивіз сміття, яке не підлягає переробці, забезпечила міська влада.

Що відомо про Всеукраїнський марш прибирання?

Зоозахисна організація UAnimals влаштувала Всеукраїнський марш прибирання, який провели у Києві, Запоріжжі, на Хмельниччині, Волині та Одещині. Головна мета – подбати про довкілля та диких тварин, які опинилися під загрозою.

“Саме тому 27 липня UAnimals організували літнє прибирання сміття в берегових зонах відразу п’яти Національних природних парків України, а також закликають всі відповідальні організації та небайдужих людей організовувати прибирання на будь-яких локаціях самотужки”, – повідомляють в організації.