Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Суд засудив головного бухгалтера Розівської адміністрації за колабораціонізм

Суд засудив головного бухгалтера Розівської адміністрації за колабораціонізм

Суд засудив головного бухгалтера Розівської адміністрації за колабораціонізм

Фото: Локатор-Медіа


Запорізький суд визнав винною в колабораціонізмі головного бухгалтера “Розовской поселковой администрации Пологовского района Запорожской области”. Їй призначено заочне покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Локатор-Медіа. 

59-річна Лілію Берко визнали винною за ч. 5 статті 111-1 Кримінального кодексу (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території). 

Жінка долучилась до організації пропагандистського заходу, метою якого було покращення іміджу окупаційної влади. Вони видавали мешканцям смт Розівка 10 тисяч російських рублів. 

Колаборантка особисто запропонувала себе на посаду головного бухгалтера окупаційної адміністрації. Вона здійснювала перепис населення селища. А рідна сестра Берко проживає у Санкт-Петербурзі. Засуджена неодноразово розповідала, що там добре жити.\


Раніше Inform.zp.ua писав, що поліцейського з села Водяне Запорізької області, який співпрацював з росіянами в Енергодарі, заочно засудили до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.