Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Вулиці Запоріжжя знову будуть освітлюватися: названа дата

Вулиці Запоріжжя знову будуть освітлюватися: названа дата

Вулиці Запоріжжя знову будуть освітлюватися: названа дата

Новые фонари в Запорожье

Вуличне освітлення у Запоріжжі відновлять сьогодні в темну пору доби. Так, ліхтарі ввімкнуть на 860 вулицях міста.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, економія від вимкнення освітлення вулиць складала приблизно 1 МВт на годину – саме стільки в середньому споживають півтори тисячі осель.

“Завдяки титанічній роботі енергетиків по всій Україні ситуація з електроживленням поліпшилась. Тож одразу вмикаємо вуличне освітлення, щоб люди відчували комфорт і безпеку”, – зазначив Федоров.

Нагадаємо, вулиці Запоріжжя не освітлювалися 10 днів. Раніше заявляли, що у Запоріжжі можуть знову ввімкнути вуличне освітлення в темну пору доби, коли покращиться ситуація в енергосистемі. 

Взимку, за словами очільника області, в Запоріжжі будуть встановлені когенераційні установки для забезпечення тепла і води, встановлять сонячні батареї на світлофори і деякі будівлі, а також забезпечать програми підтримки приватних осель і ОСББ.

Як писав раніше Inform.zp.ua, рішення не вмикати вуличне освітлення було прийняте разом із Запоріжжяобленерго, Держенергонаглядом, профільними департаментами обласної військової адміністрації та керівництвом Запоріжжя. 

Також на 24 світлофори, які розміщені на вулицях Запоріжжя, планують встановити сонячні панелі. Зробити це хочуть через те, що о 9-й годині вечора у місті вимикається не тільки вуличне освітлення, а й світлофори.