Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як отримати бронювання в “Дії” за годину: інструкція від ЗОВА

Як отримати бронювання в “Дії” за годину: інструкція від ЗОВА

Як отримати бронювання в “Дії” за годину: інструкція від ЗОВА

Бронювання працівників через “Дію”. Фотоілюстрація/Бронирование работников через “Дию”. Фотоиллюстрация

У Запорізькій обласній адміністрації розповіли, як за годину отримати бронювання в “Дії”. Заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Чередніченко також звернув увагу на нюанси при бронюванні. 

Про це повідомили на брифінгу в медіацентрі ОДА. 

Забронювати своїх працівників можна через “Дію”. Цю можливість мають всі критично важливі підприємства. 

Керівник має надати в “Дії” дані відповідальної особи, наприклад кадровика, яка вносить всю необхідну інформацію. Після цього керівник своїм електронним цифровим підписом підтверджує необхідність бронювання працівника.

Якщо заявка оформлена правильно, статус надається автоматично протягом години. Відмова в бронюванні надходить у випадку, якщо: 

  • військовозобов’язаний співробітник не уточнив дані в ТЦК
  • військовозобов’язаний знаходиться в розшуку 
  • підприємство не сплачує необхідні податки.

Інформація в реєстрі «Оберіг» оновлюється також автоматично.

Бронювання для підприємства діє протягом 12 місяців з моменту, коли воно отримало статус критично важливого. Воно працює протягом строку дії контракту підприємства з Міністерством оборони. 

Статус «критично важливий» установа отримує через профільне міністерство, у сфері управління якого провадить свою діяльність, або обласну військову адміністрацію. Таке підприємство має бути необхідним для підтримки життєдіяльності області або обороноздатності країни.

Раніше Inform.zp.ua писав, що вуличне освітлення у Запоріжжі відновлять 30 липня в темну пору доби. Так, ліхтарі ввімкнуть на 860 вулицях міста.