Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Як виглядає зруйнований будинок на проспекті Соборному, 44 та чи відновлюють його (ФОТО)

Як виглядає зруйнований будинок на проспекті Соборному, 44 та чи відновлюють його (ФОТО)

Як виглядає зруйнований будинок на проспекті Соборному, 44 та чи відновлюють його (ФОТО)

Будинок на проспекті Соборному,44
Фото: Запорізька міська рада

Будинок на проспекті Соборному, 44 постраждав від удару російської ракети торік в ніч на 18 жовтня. Наразі там виконали 6% робіт з відновлення квартир.

Про це повідомила в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко.

Від ракетного удару по будинку померло 5 людей, постраждало 43 особи. Зруйновано 8 квартир, ще 8 постраждалих квартир непридатні до життя.

Будинок на проспекті Соборному,44
Фото: Запорізька міська рада

За словами Харченко, вже виконано 6% робіт з відновлення. Вартість капітального ремонту становить 130 мільйонів гривень. Проєкт розробили на замовлення комунального підприємства «Управління капітальним будівництвом» міста Запоріжжя коштом ГО «Платформа спільних дій». На реалізацію проєкт передано ДП «Місцеві дороги Запорізької області» ЗОВА.

Що відомо про ракетний удар по будинку

18 жовтня 2023 року російські окупанти завдали ракетних ударів по Запоріжжю 6 разів. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок у центральній частині міста.

Мешканці зруйнованого будинку на Соборному, 44 могли отримати грошову допомогу та статус ВПО.

Розмір шкоди від удару російських військ по багатоповерхівці на проспекті Соборному в Запоріжжі в жовтні складає понад 24 мільйони гривень.