Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » 27 тисяч домогосподарств Запоріжжя отримуватимуть субсидії цього року: як подати заяву

27 тисяч домогосподарств Запоріжжя отримуватимуть субсидії цього року: як подати заяву

27 тисяч домогосподарств Запоріжжя отримуватимуть субсидії цього року: як подати заяву

Гроші / Деньги

Після перерахунку житлових субсидій у травні на виплати зможуть розраховувати 27 тисяч домогосподарств по Запорізькій області. Серед них 12 000 субсидіантів, інші – пільговики.

Про це на брифінгу повідомила начальниця відділу по контролю за нарахуванням житлових субсидій і пільг головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Лілія Єрохова.

Середній розмір субсидії на неопалювальний сезон цьогоріч складає 410 грн.

“Пенсійний фонд провел автоматичний перерахунок житлової субсидії. Після перерахунку вартість додаткової підтримки для населення збільшилась на 220 грн – це також середня величина”, – розповіла Єрохова.

За її словами, до автоматичного травневого перерахунку не потрапили домогосподарства, у яких були зареєстровані внутрішньо переміщені особи; де зареєстровано більше людей, ніж проживає насправді, а також домогосподарства, які орендують житло. Крім них, не потрапили домогосподарства, де субсидія на опалювальний сезон дорівнювалось 0 грн – їм потрібно було подавати нову заяву та декларацію.

Запоріжці можуть подати заяву та декларацію на отримання субсидії до початку опалювального сезону. Зробити це можна у такі способи:

  • у найближчому відділенні, на вебпорталі електронних послуг або у мобільному застосунку Пенсійного фонду України;
  • на порталі “Дія”;
  • поштою;
  • в органах місцевого самоврядування;
  • в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах).

Субсидію не зможуть отримати люди, які мають на депозитних банківських рахунках понад 100 тисяч гривень або протягом року придбали майно на суму понад 50 тисяч гривень. Також відмову отримають ті, хто має два чи більше об’єкти житлової нерухомості. Не призначають субсидію і тим, хто офіційно не працевлаштований та не стоїть на обліку в центрі зайнятості.

Нагадаємо, що в мережі ширилися повідомлення, що тариф на електроенергію для населення буде 7,5 грн. Проте ця інформація була неправдивою.

31 травня Кабмін ухвалив рішення про підвищення тарифу на світло. З 1 червня почала діяти єдина ціна за світло, а саме 4,32 гривні за кіловат-годину.