Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » МОЗ ініціює перевірку тендеру на ремонт “Охматдиту” з запорізькою фірмою

МОЗ ініціює перевірку тендеру на ремонт “Охматдиту” з запорізькою фірмою

МОЗ ініціює перевірку тендеру на ремонт “Охматдиту” з запорізькою фірмою

НДСЛ “Охматдит” після російської ракетної атаки 8 липня, Київ, 19 липня 2024 р. Cуспільне/Анна Самара/НДСЛ “Охматдет” после российской ракетной атаки 8 июля, Киев, 19 июля 2024 г. Общественное/Анна Самара

Міністерство охорони здоров’я України попросило правоохоронні органи здійснити перевірку тендеру на ремонт корпусу лікарні “Охматдит”, який за результатами має провести запорізька фірма ТОВ “Буд-технолоджі”.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Facebook.

За словами Ляшка, наразі договір з фірмою не підписаний, “оскільки вивчалася спроможність компанії виконати всі необхідні роботи”. Після скандалу, який виник, коли стало відомо, що тендер виграла маловідома фірма із Запоріжжя ТОВ “Буд-технолоджі”, МОЗ звернулося до правоохоронців з проханням провести додаткові перевірки.

“Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий”, – зауважив міністр.

Сьогодні в “Охматдиті” о 14:00 відбудеться зустріч. Ляшко разом з керівництвом лікарні та Фонду “Охматдиту” обіцяють відповісти на всі питання.

Що відомо про “Буд-технолоджі”

ТОВ “Буд-технолоджі” зареєстровано у Запоріжжі. У державних тендерах участі не брала. У якості досвіду виконання аналогічних робіт фірма завантажила договір підряду з ТОВ “Крам-інвест” на будівельні роботи по клініці в Запоріжжі по вул. Святого Миколая, 27. Запорізька клініка “UniClinic” була реалізована компанією-забудовником “Sensar” Марка Марченка.

Сьогодні власником та керівником “Буд-технолоджі” є Василь Кобизь із Запорізької області. Раніше її керівником була Ольга Шаленна, мама Євгена Шаленного, давнього партнера Марка Марченка. “Запорізький центр розслідувань” називає Євгена Шаленного “менеджером Марченка”.

Марк Марченко і Євген Шаленний з 2015 року розвивали у Запоріжжі місцевий осередок партії “Самопоміч”. У 2017 році Марченка затримували за фіктивні акти виконаних робіт на суму 87 млн грн. У 2022 році стало відомо, що “Буд-технолоджі” і “Sensar” мають землю у передмісті Львова для будівництва реабілітаційного центру для воїнів АТО, але 99% площі забудови мав зайняти торгово-розважальний центр.

На останніх місцевих виборах Шаленний разом із директоркою Sensar Development Оленою Бартуль йшов від партії “Слуга народу”.