Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжя оснастить світлофори джерелами безперебійного живлення

Запоріжжя оснастить світлофори джерелами безперебійного живлення

Запоріжжя оснастить світлофори джерелами безперебійного живлення

Фото: Запорізька обласна рада

У Запоріжжі триває проєкт з модернізації світлофорів: 24 з них будуть обладнані спеціальними джерелами безперебійного живлення. Завдяки новим акумуляторним системам світлофори зможуть працювати до 10 годин під час відключення електроенергії.

Повідомляє Запорізька міська рада.

Фото: Запорізька міська рада

За словами головного інженера КП «Запоріжміськсвітло» Сергія Ращепкіна, обладнання також дозволяє підключення генераторів або сонячних панелей. Це забезпечить додаткову автономність, оскільки розглядається можливість встановлення сонячних панелей для безперервної зарядки акумуляторів.

Вартість модернізації складає близько 9 млн грн і фінансується з міського бюджету. Наразі джерела безперебійного живлення встановлено вже на 11 світлофорах, і роботи з модернізації продовжуються.

Фото: Запорізька міська рада

Нагадаємо, в Запоріжжі більше не вмикатимуть вуличне освітлення. Завдяки цьому планують заощадити електроенергію для житлових будинків. 

Щоб розподіл навантаження від застосування графіку погодинних відключень (ГПВ) на побутових споживачів був справедливішим, у Запоріжжі ще низку будинків перепідключили від однієї з ліній живлення критичної інфраструктури.

Раніше Inform.zp.ua повідомляв, що в Запоріжжі значно збільшили перелік адрес будинків, які відключать від критичної інфраструктури. 

В Запорізькій міськраді зазначили, що графіки вводять через складну ситуацію в енергосистемі по всій країні, тож мітинги запоріжців не вплинуть на покращення ситуації. Містян просять не розповсюджувати інформацію про такі мітинги та не брати в них участь.