Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 20 власників житла у Запоріжжі отримають компенсацію за програмою єВідновлення

20 власників житла у Запоріжжі отримають компенсацію за програмою єВідновлення

20 власників житла у Запоріжжі отримають компенсацію за програмою єВідновлення

Программа “єВідновлення”

Ще 20 власників житла у Запоріжжі, пошкодженого внаслідок російських обстрілів, отримають грошову компенсацію за програмою єВідновлення. Загальна сума становить понад 1 мільйон 250 тисяч гривень.

Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Рішення ухвалила комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України у місті Запоріжжя. Це відбулося на засіданні 1 серпня. 

Всього комісія у Запоріжжі погодила 584 заяви на надання грошової компенсації. Станом на зараз – майже 35 мільйонів гривень.

Виплати здійснюватиме держава за програмою єВідновлення. Інформацію про те, як подати заявку на компенсацію, можна знайти за посиланням. Якщо технічної можливості подати заявку самостійно немає, є інший варіант – звернутись до Центрів надання адміністративних послуг.

Сума компенсацій вираховується за спеціальною формулою від Кабінету міністрів України. 

Нагадаємо, грошова компенсація на придбання житла становить від 600 тис грн до 2 млн грн. Така сума розрахована Урядом, якщо будинок повністю зруйновано. 

Раніше Inform.zp.ua повідомляв, що мешканцям будинків по вулицях Зестафонській, 8, Батарейній, Музичній та Базарній, видали 67 житлових сертифікатів за програмою єВідновлення.

Крім цього, в українців з’явилася можливість подати заяву про зруйноване та пошкоджене житло в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі. Зробити це можна на порталі “Дія”.